Voluntariat

Necessitem persones amb ganes de dedicar part del seu temps a participar en el nostre projecte!

La implicació, compromís i solidaritat és imprescindible per aconseguir una societat que té en compte tothom.

La teva experiència personal i professional pot contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Fundació Aspros promou el voluntariat social. Necessitem voluntaris i voluntàries per donar suport a les activitats dels centres, així com també per a desenvolupar tasques tècniques lligades a la seva experiència professional.

Si estàs interessat en fer un voluntariat, envia un mail al voluntariat @ aspros.cat  i ens posarem en contacte amb tu.

Els serveis de voluntariat de la Fundació, van orientats a totes les persones, empreses que vulguin col·laborar amb la nostra Fundació.

Vols ser voluntari de la Fundació Aspros? pots fer-ho en qualsevol dels nostres serveis ja siguin els residencials o bé els serveis diürns com els centres ocupacionals, donant suport i acompanyament en:

  • Activitats d’oci i temps lliure i/o visites mèdiques 
  • La dinamització dels espais de lleure
  • Tallers que es desenvolupin en els serveis (natació, tallers artesanals, TIC, activitats físico-esportives, etc.)
  • Festes i esdeveniments ja siguin comunitàries o bé internes als serveis
  • En gestions administratives

Així com en àrees com la comunicació, el màrqueting i el propi servei de voluntariat.

Comptem a més amb un grup de voluntaris que ens acompanyen en les activitats lúdiques i culturals els caps de setmana per a aquelles persones amb discapacitat que viuen amb les seves famílies, a qui ajudem a organitzar un lleure inclusiu.

Cada servei o àrea compta amb un responsable de la gestió directa de la persona voluntària.

Entenem per voluntari la persona/empresa que de forma altruista i compromesa, realitzi activitats d’acompanyament i suport en els àmbits de treball de la Fundació Aspros, amb les persones amb discapacitat.

La col·laboració amb la nostra entitat pot ser ocasional o continuada. Estarà coberta mitjançant la corresponent pòlissa d’assegurança.

El perfil de la persona voluntària anirà directament relacionat segons el tipus d’acció que es desenvolupi en el voluntariat.

L’entitat és membre de la Federació Catalana del Voluntariat Social- FCVS.

Procediment

per a ser voluntari

S’ofereix a les persones interessades en fer voluntariat a la nostra organització una carpeta que conté: presentació de l’entitat, pla de voluntariat de l’entitat, formació que rebrà la persona voluntària, el procés d’acompanyament i drets i deures del voluntariat.

Entrevista personalitzada on es recull els interessos de la persona candidata, motivacions per fer voluntariat, disponibilitat i àmbits d’interès

Un cop ambdues parts decideixen establir una col·laboració s’omplirà una fitxa de dades de la persona voluntària que l’entitat guardarà segons marca la RGPD.

Es formalitza la relació entre ambdues parts amb la signatura del full de compromís

Un cop signat el full de compromís, es tramitarà l’assegurança obligatòria, de caràcter anual. El cost de la mateixa l’assumeix l’entitat.

6.1.    Notificació amb antelació

6.2.    Reunió de valoració final