Aspros

Recordem al mestre Emili Pujol amb música

Els usuaris de Casa Nostra han tingut l’oportunitat de participar en un taller de música impartit per la guitarrista lnmaculada Balsells, en el marc de la 8a edició de ‘l’Emili Pujol Garrigues Guitar Festival’.

El Garrigues Guitar Festival és una trobada internacional d’instruments de corda polsada que va néixer el 2012, i que té l’objectiu de recuperar i difondre el treball musicològic del mestre Emili Pujol. El festival té lloc des del 29 de juny i s’allarga fins al 24 d’agost i programa una vintena de concerts en diversos pobles de les Garrigues i Torrebesses, al Segrià.

El mestre i guitarrista Emili Pujol va deixar bona part del seu llegat patrimonial i musical –una finca on va composar part de la seva obra i un conjunt de 732 partitures- a la Fundació Aspros. Pujol va ser un guitarrista, investigador en l’àmbit de la musicologia i pioner en l’ensenyança tècnica i pedagògica de l’instrument. Com a mestre de guitarra, Emili Pujol va marcar una fita en la història d’aquest instrument gràcies al seu mètode ‘Escuela razonada de guitarra’, que engloba tots els aspectes de la seva tècnica. L’obra consta de quatre volums i ha estat traduïda a nombrosos idiomes. A més, Pujol és conegut per haver interpretat per primera vegada en els temps moderns obres de guitarristes i violinistes  espanyols del segle XVI i XVII.