Aspros

Patis Actius al Giving Tuesday

QUÈ ÉS #GIVINGTUESDAY?

#GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions de les persones. L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, aquest any el 3 de desembre, a celebrar l’acció de donar, ja siguin aliments, diners i voluntariat.

Per unir-se és molt senzill: només calen ganes de fer un món millor, donar un cop d’ull a les causes que hi ha a la plataforma #GivingTuesday  

#GIVINGTUESDAY ÉS EL DIA 3 DE DESEMBRE, UN DIA DEDICAT A DONAR I COL·LABORAR AMB CAUSES SOCIALS I EL DIA MUNDIAL DE LA DISCAPACITAT.

Utilitzant el hashtag #GivingTuesday com a instrument per difondre aquesta idea a les xarxes socials, es busca mobilitzar a tots els ciutadans, famílies, organitzacions i empreses perquè contribueixin en aquest dia mundial de la donació, amb l’objectiu final d’expandir la solidaritat els 365 dies de l’any.

ASPROS PARTICIPA AL GIVING TUESDAY!

Fundació Aspros de Lleida participa al Giving Tuesday 2019 amb el projecte PATIS ACTIUS.

Vols saber que són els PATIS ACTIUS?

Patis Actius és un projecte innovador que promociona la pràctica dels jocs tradicionals i populars a les escoles i a festes comunitàries i que són dinamitzats per persones amb diversitat funcional o discapacitat Intel.lectual.  

Als Patis Actius les persones amb discapacitat intel·lectual agafen un rol positiu d’ensenyar, de compartir i dinamitzar jocs tradicionals i populars, que ells coneixen molt bé perquè hi havien jugat de petits.

L’objectiu de l’activitat és recuperar i ensenyar els jocs tradicionals als nens i nenes, que NO els coneixen perquè han nascut a l’era de les pantalles i els jocs digitals. Actualment s’està fent a 16 escoles arribant a un volum de 500 infants i cada cop tenim més peticions per anar a més llocs.

-Profe, què em pots ajudar?  La cara de sorpresa de l’Albert en sentir això i dir-li al nen, mentre somriu: _no, no, sóc ajudant del monitor!  Què necessites?  Ah, mira, la corda s’agafa així. Coneixes les bitlles catalanes, la granota, saltar a corda, el cementiri, el rellotge, bombolles de sabó, cursa d’ous, arrenca cebes? …

Una activitat divertida, transformadora per ambdues parts i una manera natural de construir una societat més inclusiva.

De moment, Patis Actius és una activitat que no genera ingressos econòmics però si socials i fomenta la promoció de les persones amb discapacitat en un entorn normalitzat –l’escola- i canvia la visió de les futures generacions vers la discapacitat.

Per tot això i molt més, ens agradaria comprar una FURGONETA!!! Per ANAR a més escoles i festes, LA FURGONETA de Patis Actius! 

Per això, hem pensat en diverses accions per finançar-la de manera solidària i col.lectiva amb totes les persones que s’estimen i participen del projecte d’Aspros i les que voldrien viure en una societat més inclusiva i justa.

Fer una donació, animar als amics a que ho comparteixin amb els seus, empreses, comerços, familiars, coneguts, els protagonistes, les escoles…

Per la furgo més activa… per Patis Actius… per un projecte col.lectiu i il.lusionant.

Gràcies per col.laborar i fer difusió d’aquesta iniciativa solidària de crowfunding, en nom de les més 500 persones que formen part de Fundació Aspros.  

Els donatius es poden fer arribar a l’entitat a través de:

o bé personalment a les 

  • oficines: Av. Madrid, 21 – Lleida, 

o per transferència bancària

  • ES42 2100 9046 9402 0006 2382

La campanya de crowfunding estarà oberta fins el 30 de desembre.

La teva aportació té un 75% de benefici fiscal, si vols rebre el certificat per gaudir-ne posa’t en contacte amb nosaltres al telèfon 973 27 80 87 o al mail aspros@aspros.cat