Aspros

Orgullosos d’aconseguir l’ISO 27001!

Després de quatre mesos de moure papers amunt i avall… Controls, burocràcia, protocols… estem molt orgullosos d’anunciar-vos que Tecnsolucions, el nostre servei de gestió documental, ja té el certificat ISO 27001. Segurament us preguntareu, què és i per a què serveix? Per a nosaltres, suposa una fita que valida un procés molt important: complir tots els requeriments que ens demanen en l’àmbit de la seguretat de la informació.

Durant tot el període d’adaptació, hem canviat maneres de fer en la contractació, hem establert canvis periòdics de les contrasenyes de seguretat i hem actualitzat i renovat els nostres servidors informàtics. Totes aquestes mesures les hem implantat en un temps rècord i amb un equip humà que s’hi ha bolcat. Gràcies a ells, a Tecnosolucions de la Fundació Aspros ens hem convertit en la primera entitat lleidatana del tercer sector que aconsegueix l’ISO 27001.

El nostre delegat de Protecció de Dades, Eloi Sisó, explica com ho hem aconseguit i els passos necessaris per arribar al final d’un camí dur.. “Hem superat una anàlisi de riscos i hem creat un pla de contenció. Aquestes dues accions serveixen per simular com actuaríem en casos de fuites d’informació personal i confidencial. El pla de contenció ens ajuda a disposar d’un protocol en el supòsit d’errades en el software o en els aparells que emmagatzemen i digitalitzen els documents”.

Temps, diners i moltes hores de feina. Això ha suposat l’adaptació a l’ISO 27001, però estem molt satisfets del reconeixement i de la inversió humana que hem destinat. Amb aquest certificat, superem els requisits que estableix la nova Llei de Protecció de Dades pel servei de gestió, custòdia documental, digitalització i destrucció de documents que prestem. A més, ho hem fet des d’un Centre Especial de Treball (CET), en el qual ens hem implicat tots. Felicitats a tothom!