Aspros

Nosaltres també fem esport!

La Fundació Aspros ha estat pionera en la promoció de l’esport i de l’activitat física entre les persones amb discapacitat intel·lectual, fomentant un estil de vida saludable per lluitar contra aspectes com el sedentarisme, l’obesitat i prevenir d’altres patologies. En aquesta línia, l’OMS ressalta la importància de l’activitat física en el col·lectiu de les persones amb discapacitat per poder comptar amb una vida activa.

Així doncs, l’entitat ofereix un ventall d’opcions perquè les persones puguin trobar aquella activitat física o esportiva que més els agradi i poder gaudir, d’aquesta forma, d’un temps de lleure actiu i saludable. Bàsquet, futbol sala, petanca, tennis, zumba… el servei Som i Serem de la Fundació Aspros impulsa aquestes i d’altres activitats esportives que no només tenen una incidència directa en la millora de la salut de les persones, sinó que també els assegura teixir relacions socials i comptar amb les mateixes igualtats d’oportunitats en aquest àmbit.

En l’actualitat són més de 200 persones les que gaudeixen d’aquestes propostes esportives, amb un equip professional format en el món de l’activitat física i esportiva i sensibilitzat amb aquest col·lectiu, així com amb material adaptat per poder realitzar aquestes activitats. Per fer-ho possible, la Diputació de Lleida va atorgar aquest 2023 a la Fundació Aspros 5.000€ que es van destinar al projecte “Nosaltres també fem esport!”.

Una de les principals fites va ser la participació d’una seixantena de persones als Special Olympics Catalunya 2023, on van aconseguir uns resultats impressionants. Som-hi!