Aspros

‘Llum, càmera, acció social’ el projecte impulsat per l’Obra Social ‘La Caixa’

L’Obra Social ‘La Caixa’ impulsa el projecte de Fundació Aspros ‘Llum, càmera, acció social’ per difondre la tasca dels professionals de l’entitat a partir de la mirada dels usuaris

L’Obra Social ‘la Caixa’ ha aportat 7.000 euros per impulsar el projecte de comunicació de Fundació Aspros ‘Llum, càmera, acció social’. Aquesta aportació de l’entitat consistirà en la compra de material audiovisual per tal que els usuaris de l’entitat siguin els que difonguin la tasca dels professionals de la fundació a tota la comunitat Aspros a partir dels seus canals de difusió. L’objectiu del projecte és donar suport i projecció als professionals de la intervenció i l’acció social i visualitzar la important funció que desenvolupen de contacte directe amb les persones amb discapacitat. D’igual manera, el projecte també pretén crear un espai d’interrelació professionals-usuaris vinculat amb el reconeixement de la tasca que dia a dia porten a terme els monitors i personal assistencial de la fundació. El projecte vol integrar en un espai comú les diferents veus de persones ateses, professionals i famílies que s’ha de traduir en un canal de difusió de la pròpia fundació que gestionaran els propis usuaris i que difondrà el coneixement tant a nivell intern com extern de l’expertesa adquirida pels professionals de la fundació al llarg dels més de 50 anys d’atenció a les persones amb discapacitat.

Un dels propòsits és elaborar un repositori digital telemàtic amb les experiències pròpies i el coneixement intern que a la vegada pot nodrir a altres entitats i/o federacions del sector.

En un futur es pretén crear una beca per als professionals del camp social per al vídeo/publicació que obtingui més suport, així com promoure la divulgació en jornades o la continuïtat de l’estudi envers al tema que sigui objecte de la gravació o publicació.

Actualment els professionals de Fundació Aspros són gairebé 400, i més de 500 persones ateses, en àrees d’acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció i formació professional, Centres Especials de Treball. Els serveis de la fundació aporten una millora de qualitat de vida, tant a les persones ateses, com a les seves famílies.