Aspros

La Fundació Aspros reuneix més de 700 lleidatans i lleidatanes a l’Auditori Enric Granados en l’acte final de la celebració del seu 60è aniversari

L’esdeveniment, al qual han assistit el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha servit com a colofó de les diverses accions per commemorar les sis dècades de l’entitat degana a les Terres de Lleida en l’àmbit de l’atenció a les persones amb discapacitat

La Fundació Aspros ha aplegat prop de 750 persones a l’Auditori Enric Granados de Lleida en l’acte final de la celebració del seu 60è aniversari. La trobada, de caràcter familiar i festiu, ha reunit a l’equip de la Fundació, format per professionals, famílies, persones usuàries, empreses i institucions, però també els lleidatans i lleidatanes que han volgut compartir aquest moment tan especial amb l’entitat.

L’acte, conduït per Sergi Grimau, ha comptat amb la presència del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, entre d’altres autoritats. La vetllada s’ha iniciat amb els parlaments de la vicepresidenta del Patronat de la Fundació Aspros, Rosa Mejón, i del director executiu, Enric Herrera. A continuació, s’ha donat pas als parlaments de les autoritats i, seguidament, ha tingut lloc una entrevista conjunta a persones vinculades a l’entitat, com a una treballadora social, a una persona usuària que forma part d’Aspros des de l’any 1982, a la germana d’una noia usuària i al Joan Escolar, que durant dècades ha estat director de l’àrea de Persones i Famílies de l’entitat.

A la part central de l’acte s’ha celebrat el concert del grup de gòspel Veus.kat i l’emocionant presentació de les ‘12 raons’ d’Aspros, una iniciativa en la qual 12 persones usuàries d’Aspros han sortit a l’escenari amb una samarreta, cadascuna d’elles representant un valor essencial de l’entitat. Al llarg de l’acte també s’han visionat diferents vídeos gravats per persones de la pròpia entitat.

Un 2022 per recordar

Al llarg d’aquest 2022, la Fundació Aspros ha dut a terme una sèrie d’activitats i iniciatives per a celebrar el seu 60è aniversari. Per exemple, s’ha creat el concepte ‘Les 12 raons d’Aspros’ i, a principis d’any, l’artista lleidatana Sonia Alins va crear una obra exclusiva commemorativa d’aquest aniversari. A més, durant l’any s’han celebrat tres esdeveniments dirigits als diferents públics de l’entitat, que han aplegat a més de 630 persones en total i que han tingut una gran repercussió mediàtica.