Aspros

La Fundació Aspros rep un xec de 22.100,93 euros de la campanya d’arrodoniment solidari dels supermercats Bonpreu i Esclat

L’import recaptat, provinent de la col·laboració de més de 131.000 donants, es destinarà a un projecte d’habitatges per fomentar la vida autònoma de 256 persones amb discapacitat intel·lectual.

La Fundació Aspros, l’entitat lleidatana degana en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental, ha rebut un xec de 22.100,93€ euros que s’han recaptat gràcies a la col·laboració de 131.709 donants en el marc de la campanya de l’arrodoniment solidari dels supermercats Bon Preu i Esclat, una eina desenvolupada per Worldcoo.

L’entitat va iniciar una col·laboració amb la cadena de supermercats durant el mes de maig, a través de la qual alguns dels seus establiments ubicats a les Terres de Lleida, Tarragona i algunes comarques de la província de Barcelona han cedit la recaptació de l’arrodoniment de les compres que es van fer a les botigues.

Un projecte que fomenta l’autonomia

La col·laboració sorgeix de la necessitat de millorar el desenvolupament de l’autonomia en la vida diària de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja que afavoreix el seu dret a viure de manera més independent i inclusiva dins de la societat. Una forma d’obtenir-ho és a través d’habitatges més petits i amb el suport de persones d’atenció directa. L’objectiu principal d’aquest projecte és millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, adaptant habitatges per a fer possible una vida més independent i centrada en el desenvolupament del projecte vital de cada persona i més obert a la comunitat.

Amb els diners recaptats es reformaran tres llars de la Fundació Aspros per convertir-les en sis habitatges més petits i adaptats a les persones amb discapacitat intel·lectual. Aquests canvis permetran apoderar les persones, dissenyant un nou model de llars més orientat a la comunitat i a la vida autònoma. Així mateix, la reforma dels espais els farà més accessibles en totes les etapes de la vida. Les beneficiàries directes d’aquest projecte són 256 persones que formen part de l’entitat, tot i que les indirectes són les 540 persones ateses a la Fundació Aspros.

Crear llocs de treball i normalitzar vides

Impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental, és la missió principal de l’entitat, que enguany commemora el seu 60è aniversari. Amb aquest objectiu, la Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre, treballa des de l’any 1962, juntament amb les famílies, les administracions i entitats públiques, per a la normalització d’aquest col·lectiu.

La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d’acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció i formació professional.