Aspros

La Fundació Aspros presenta el servei “Fem-ho fàcil!” a les seves famílies

El passat 6 de maig per la tarda vam celebrar la primera sessió del cicle “Espais en família”, unes xerrades dirigides a famílies de les persones que acompanyem, així com a professionals de dins i de fora de l’entitat. L’objectiu d’aquestes trobades, que es van posar en marxa el passat any, és el d’oferir eines, recursos i informació rellevant i útil sobre diferents aspectes d’interès per a les persones vinculades al sector de la discapacitat; comptant, sempre, amb la participació de persones expertes en la matèria.

En aquesta primera sessió de 2024, vam presentar el projecte “Fem-ho fàcil!”, un servei d’accessibilitat cognitiva que s’encarrega d’adaptar textos, espais i entorns perquè totes les persones (amb i sense discapacitat) puguin entendre sense problema qualsevol tipus d’informació. La presentació va ser a càrrec de la directora d’Innovació Social, Meritxell Draper; de la responsable d’accessibilitat cognitiva i comunicació augmentativa i alternativa, Rosanna Ramírez; i d’una persona que participa de forma activa al projecte Fem-ho fàcil, la Yolanda Peña.

L’accessibilitat a la informació i a la comunicació és un dret reconegut en l’article 9 de la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat de les Nacions Unides que permet que les persones puguin participar a la societat amb igualtat d’oportunitats, relacionar-se amb l’entorn i amb d’altres persones de forma autònoma i independent, així com prendre decisions.

A través d’aquest servei, diversos grups de persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació Aspros s’encarreguen de transformar textos i entorns a un llenguatge més senzill i clar, amb la lectura fàcil o pictogrames, tant de la pròpia entitat, com d’ajuntaments, botigues, museus i d’altres organitzacions.