Aspros

La Fundació Aspros posa en marxa el seu projecte “Fem-ho fàcil!”

La Fundació Aspros ha engegat recentment el nou projecte d’accessibilitat cognitiva “Fem-ho fàcil!”, una iniciativa que ha estat creada de forma conjunta amb tots els serveis de l’entitat.

Amb aquest projecte volem fer l’entorn plenament accessible per a totes les persones. I no només per a les persones usuàries de l’entitat, sinó que també per a la totalitat de la població, ja que en un moment o altre, tots i totes podem necessitar aquest suport cognitiu.

Què significa fer els textos accessibles? És fer-los entenedors, redactant-los amb lectura fàcil i adaptant els formats.

Les primeres accions les estem fent dins dels serveis. Hem format l’equip de professionals com a facilitadors i facilitadores, i a les persones usuàries com a validadores. A partir d’aquí, estem senyalitzant els espais propis: centres i serveis i també tot el material gràfic que ens arriba (text i pictogràfic). Des dels Reglaments de règim Intern, fins a les normes de seguretat i emergència.

 

Per fer-ho extensiu fora de la Fundació també estem treballant amb serveis, associacions, Ajuntaments i altres entitats.

El nostre projecte “Fem-ho fàcil!” dona resposta a:

 

  • Les dificultats que tenen o poden tenir les persones amb discapacitat, per entendre l’entorn més proper i que aquest sigui cognitivament accessible.
  • La necessitat que tothom pugui entendre qualsevol document, text o informació que li pugui arribar.
  • Al compliment de l’article 9 de la Convenció de Drets de les persones amb discapacitat

 

Ens fa molta il·lusió i confiem molt en aquest projecte!