Aspros

La Fundació Aspros organitza una xerrada sobre el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA)

Ahir per la tarda vam celebrar al Rectorat de la Universitat de Lleida la segona sessió del cicle “Espais en Família”, unes trobades que organitzem amb el suport de Dincat-Plena Inclusió Catalunya i el departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu d’aquestes sessions és compartir coneixements i experiències sobre temàtiques diverses amb famílies, persones i professionals vinculats al col·lectiu de la discapacitat intel·lectual.

En aquesta ocasió, la ponència “TEA i emocions: regulació emocional i conductual per a persones amb TEA”, va estar dirigida per la psicopedagoga Lucila Oberlander. Al llarg de la sessió, l’experta va oferir recursos i estratègies a la seixantena de participants per tal d’acompanyar les persones amb TEA i ajudar-les a regular les seves emocions.

Un projecte específic pel TEA

Davant l’augment de persones amb diagnòstic de Trastorn de l’Espectre Autista que l’entitat ha anat detectant al llarg dels anys, el 2022 ja va posar en marxa un projecte específic per tal de donar resposta a les seves necessitats.

En el marc d’aquesta iniciativa, la Fundació Aspros va crear el primer pis a Lleida amb unes instal·lacions adaptades a les necessitats de les persones amb aquest diagnòstic, per tal de potenciar la seva qualitat de vida, el seu benestar emocional i la seva inclusió en la comunitat des d’una perspectiva integral.