Aspros

La Fundació Aspros i l’Institut Guindàvols, premiats pel seu projecte sobre salut mental “Mentalitza’t”

El passat dissabte 17 de juny, l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal (ACPC) va premiar la Fundació Aspros i l’Institut Guindàvols pel seu projecte conjunt “Mentalitza’t”, en la segona edició dels premis “Premsa Comarcal a la Solidaritat”.

L’alumnat del centre educatiu va iniciar aquesta col·laboració amb la Fundació Aspros el curs passat en el marc del programa d’innovació pedagògica Recerca, Creació i Servei (RCS) de la Direcció General de Currículum i Personalització del departament d’Educació. L’objectiu principal d’aquest projecte és el d’atansar a la població més jove la història de persones que pateixen un trastorn de salut mental, així com difondre i conscienciar sobre aquesta realitat.

Per tal de dur a terme el projecte, l’alumnat participant va realitzar una sèrie d’entrevistes a tres persones que formen part del servei Prelaboral de la Fundació Aspros; totes elles, persones amb diferents bagatges i històries personals i professionals que els van conduir a patir un trastorn mental. Gràcies al servei Prelaboral, han recuperat competències i habilitats sociolaborals per poder accedir de nou al món laboral.

Aquest reconeixement està dotat amb un premi que es repartirà entre les dues organitzacions.