Aspros

La Fundació Aspros i l’Ajuntament de les Borges Blanques signen un conveni de col·laboració

A través d’aquest acord, el servei d’Accessibilitat Cognitiva de l’entitat liderarà una sèrie d’actuacions per tal de convertir la capital de Les Garrigues en un municipi més accessible per a totes les persones, en l’àmbit cognitiu.

La Fundació Aspros ha signat recentment un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Les Borges Blanques, amb la voluntat de convertir la localitat en un espai més accessible en l’àmbit cognitiu.

Mitjançant aquest acord, el grup “Validem” de la Fundació Aspros avaluarà els espais públics de la capital de Les Garrigues per analitzar la seva accessibilitat. Posteriorment, es farà una proposta d’adaptació i la validació d’aquests espais, per tal de corroborar que es converteixen en espais accessibles cognitivament per a totes les persones.

D’entre aquestes iniciatives ja s’ha posat en marxa la primera avaluació de l’entorn en un dels edificis més importants del municipi: l’Ajuntament. També, aprofitant la celebració de la 60ena Edició de la Fira de l’Oli, s’ha fet la valoració de l’espai on es celebra aquesta trobada, així com del programa informatiu.

El consistori del municipi i el seu equip de professionals es compromet a cursar formacions específiques de sensibilització, dutes a terme per part de la mateixa Fundació Aspros. D’aquesta forma, s’assegura que l’atenció a les persones sigui la més adequada i amb els suports necessaris per potenciar l’autonomia de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament, a banda de totes aquelles que puguin requerir unes necessitats similars.

Un equip de treball amb un clar propòsit

El grup “Validem” forma part del servei d’Accessibilitat Cognitiva i Comunicació Augmentativa i Alternativa “Fem-ho fàcil”, que l’entitat ha creat recentment, i que dona compliment a l’article 9 de la Convenció Internacional de Nacions Unides sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest, es declara que s’ha de garantir l’accés de totes les persones a la cultura, béns, espais i materials, i que han de ser fàcils d’entendre per a tothom.