Aspros

La Fundació Aspros i la Fundació Verge Blanca signen un conveni per impulsar el lleure inclusiu a Lleida

Hem signat aquest matí un conveni de col·laboració amb la Fundació Verge Blanca, una organització sense ànim de lucre que des de fa cinquanta anys treballa a favor de l’educació en el lleure amb accions de voluntariat i des de l’àmbit professional. Les dues entitats s’uneixen, d’aquesta forma, per fomentar la inclusió social i la participació en activitats de lleure per part d’infants i adolescents amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental del territori lleidatà.  

A través d’aquesta col·laboració es desenvoluparan propostes lúdiques i d’oci específiques que garanteixin l’accés de totes les persones. També es duran a terme formacions per part de professorat d’Aspros cap als equips dels centres d’esplai del MCECC Lleida, dotant els educadors i educadores amb habilitats i coneixements per oferir activitats de lleure inclusives i adaptades. A més, es promourà la creació de places d’infants i joves amb discapacitat als centres de Fundació Verge Blanca, rebent assessorament i suport per part d’Aspros.

D’aquesta forma, ambdues entitats fan un pas endavant en matèria de lleure i oci inclusius en el territori, podent arribar a més persones i oferint un ventall més ampli d’opcions.

Les activitats de lleure i oci com a eines d’inclusió

L’accés de les persones amb discapacitat intel·lectual i problemàtica de salut mental a activitats lúdiques i d’oci contribueix significativament a la seva inclusió social, ja que aquestes experiències fomenten el desenvolupament d’habilitats socials, emocionals i cognitives, millorant, d’aquesta forma, la seva qualitat de vida.

Garantir l’accés equitatiu a aquest tipus d’activitats és fonamental per promoure la igualtat d’oportunitats. Això no només beneficia les persones del col·lectiu, sinó que també contribueix a canviar percepcions i actituds de la societat, fomentant un entorn més inclusiu i respectuós amb la diversitat.

En l’actualitat, la Fundació Aspros compta amb “Som i Serem”, un servei de lleure i voluntariat inclusius amb més de 200 persones participants de totes les edats.