Aspros

La Fundació Aspros celebra el seu 60è aniversari al costat de les seves famílies 

El passat 18 de juny pel matí, la Fundació Aspros va reunir prop de 400 persones a la Llotja de Lleida per a celebrar el seu 60è aniversari. Familiars i persones usuàries vinculades als serveis i centres de l’entitat es van poder retrobar en aquest acte després d’un parell d’anys sense poder fer-ho a causa de la pandèmia.  

L’acte, que va estar conduit pel Sergi Grimau, exjugador de bàsquet i president dels Special Olympics, va comptar amb la presència de la secretària d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras. A més, la Rosa Mejón, membre del Patronat de la Fundació Aspros, i l’Enric Herrera, director executiu de l’entitat, també van intervenir durant l’esdeveniment i van traslladar el seu agraïment a les famílies per la confiança depositada al llarg d’aquests 60 anys. 

Cinc persones familiars van poder participar en una taula rodona en la qual van donar a conèixer el seu testimoni, com han estat capaços i capaces de gestionar cadascuna de les seves situacions i el paper fonamental que Aspros hi ha tingut durant aquest procés.  

Els i les assitents van viure moments de gran emoció, especialment quan es van visionar diferents vídeos gravats per alguns dels familiars i algunes de les persones usuàries, així com al tancament de l’acte, quan es van donar a conèixer les 12 raons per formar part d’Aspros, cada una d’elles representades per 12 persones usuàries de l’entitat.  

Un 2022 de celebració 

Per a celebrar el 60è aniversari d’Aspros, al llarg d’aquest any es celebrarà un altre acte per a clients i proveïdors, la cursa “Nosaltres també podem” al setembre i un esdeveniment institucional al novembre a l’Auditori Enric Granados. A més, l’artista lleidatana Sonia Alins ha dissenyat una obra exclusiva en commemoració d’aquest aniversari.