Aspros

Inaugurem la nova llar urbana Joan Escolar

La Fundació Aspros ha inaugurat aquest matí un nou pis ubicat a l’Avinguda Madrid de Lleida, que ha estat batejat com “Joan Escolar”, en homenatge a qui va ser el director tècnic de l’entitat durant més de trenta anys.

A l’acte d’inauguració han assistit la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Eugènia Puig-gros; el cap de servei de Suport a la Protecció Social, Antoni Reinoso; el cap de servei d’Atenció a les Persones, Manel Agustí; així com familiars del Joan Escolar, representants de la Direcció i professionals d’Aspros, persones ateses i figures de suport.

Un model inclusiu d’habitatge

El projecte d’habitatge de llars urbanes va ser pioner al territori amb l’obertura de la primera llar l’any 1982 i amb un model d’acolliment residencial al nucli urbà que promou l’autonomia i la inclusió comunitària de les persones. Amb la posada en marxa d’aquest nou pis, en el qual hi conviuran 8 persones amb discapacitat intel·lectual, la Fundació Aspros suma un total de 10 llars urbanes repartides per tota la ciutat de Lleida on hi viuen 105 persones.

El Remi i el Damià, dues de les persones que viuen a la llar Joan Escolar

En record del Joan Escolar

El passat 9 de desembre, el psicòleg i pedagog Joan Escolar va morir als 76 anys. Escolar va esdevenir un referent en la defensa de la dignitat i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual. La seva visió i el seu humanisme el van portar a la creació de projectes innovadors a l’entitat, com les llars urbanes.