Aspros

Gràcies Joan Escolar

 

Joan Escolar Pujolar, el nostre Joan, es jubila. Tenim tantes coses a agrair-li que no sabríem pas per on començar. Psicòleg i pedagog, investigador i visionari, positiu, arriscat i amorós a parts iguals, el Joan és una de les ànimes d’Aspros però també una de les persones més compromeses en la defensa dels drets i la dignitat de les persones amb discapacitats. Un home sencer i ideòleg de projectes tant innovadors com la residència Casa Nostra de Sudanell, les llars residència ubicades en diferents punts de la ciutat o la residència La Coma de Sidamon. Projectes, tots ells, que s’han construït amb la mirada posada en la persona i el seu encaix en la comunitat, sempre amb els suports necessaris sense caure en el paternalisme o la sobreprotecció per tal d’afavorir l’autonomia.

Hem tingut la sort de tenir al Joan molts anys, més de quaranta, a la nostra entitat però la seva tasca va molt més enllà. Ell ha estat l’impulsor d’una filosofia d’atenció a les persones amb discapacitat, fet que l’ha dut a col·laborar amb moltes entitats lleidatanes.

La gent d’Aspros hem d’agrair especialment la seva tossuderia en tirar endavant una xarxa de serveis que abasten tota la vida de les persones amb discapacitat que atenem. Gràcies Joan, per ser tossut. La teva feina permet gaudir ara a les persones amb discapacitat de tota una xarxa de serveis, des dels centres ocupacionals a tota l’àrea residencial i de lleure.

No sobreprotegir, no desemparar, estimar i acompanyar en la seva vida a aquelles persones que necessiten suport. Aquesta és la filosofia del Joan, implicat sempre en la investigació per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies. Sempre actiu, participa en estudis pioners vinculats a l’envelliment de les persones amb discapacitat. Llarga vida i bona vida per a tothom. Gràcies Joan, tu ho has fet possible.