Aspros

Fins aviat, Joan

Amb molta tristor us comuniquem que el nostre estimat Joan Escolar ens ha deixat. Psicòleg i pedagog de professió i vocació, va estar vinculat a la Fundació Aspros durant quaranta anys, fins la seva jubilació el 2019. Des de l’any 1990 exercia de director tècnic.

En Joan va ser un referent de la defensa de la dignitat i igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat intel·lectual, amb una filosofia d’atenció a través de l’acompanyament al llarg de tota la seva vida i oferint els suports i recursos per afavorir la seva autonomia i inclusió a la comunitat.

Aspros és l’entitat que coneixem a dia d’avui gràcies a ell. La seva visió, el seu humanisme i la seva ferma defensa dels drets de les persones més vulnerables el van portar a la creació de projectes innovadors com la residència Casa Nostra de Sudanell, les llars residències a la ciutat de Lleida o la residència la Coma de Sidamon, la primera de tot l’estat espanyol en estar especialitzada en trastorns de conducta. En homenatge a la seva trajectòria i a l’empremta que va deixar en el sector de la discapacitat i al territori lleidatà, el 2012 va rebre la Medalla al Treball President Macià i, el passat mes d’octubre, un reconeixement per part de Dincat.      

Joan, GRÀCIES per la teva dedicació, per la teva alegria i per la teva determinació. Per creure en les persones i en els seus drets. Gràcies per ser el nostre far.

Som qui som gràcies a tu. Et portarem sempre en els nostres cors.