Aspros

Estrenem Llar en honor a la nostra estimada Dolors Mascó

Tot i els moments difícils que estem vivint, a la Fundació Aspros volem compartir una bona notícia amb tots vosaltres. El passat 19 de maig vam inaugurar un nou centre d’acolliment residencial: La Llar Dolors Mascó. La Llar, ubicada al carrer Alcalde Sol, 6 de Lleida, que acollirà a 12 persones, porta el nom de la nostra estimada Dolors Mascó, una persona molt especial per la família d’Aspros.

En homenatge a la Dolors, que ens va deixar ja fa quatre anys, hem volgut mantenir l’esperit inclusiu que a Aspros ens acompanya des dels nostres inicis. Segur que a la Dolors, que sempre treballava acompanyada de caixes, lots, sobres i envasos, li agradarà saber que la nova Llar que hem estrenat porta el seu nom. No podia ser d’altra manera. Amb projectes com aquests, volem seguir facilitant que les persones amb discapacitat puguin viure en petites comunitats integrades a la ciutat.

La Llar Dolors Mascó substitueix la Llar Roma, situada al carrer Paer Rufes, que va ser la segona que va obrir Aspros a la ciutat de Lleida. En el mateix edifici on s’ubica aquesta Llar, a Aspros ja tenim la Llar Josep Vallverdú, on hi viuen 12 persones, i la Llar Cerqueda, on hi resideixen quatre més. A Aspros vam crear les llars urbanes l’any 1982. Amb aquesta darrera inauguració, ja comptem amb 11 centres a diferents barris de Lleida amb una capacitat per a 118 persones. La rehabilitació d’aquesta Llar ha estat en part finançada gràcies a una subvenció de la Diputació de Lleida de 40.000 €.

Sabem que Aspros s’acaba convertint en la llar de moltes persones. Per això, volem estendre aquest model d’acolliment residencial a través de les llars urbanes perquè sigui una possibilitat real d’integrar les persones en un entorn ciutadà i millorar la seva qualitat de vida.