Aspros

El servei Activa’t de la Fundació Aspros celebra les primeres formacions dins del programa d’orientació i inserció laboral SIOAS

Les activitats, dirigides a persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental, han comptat amb la participació de professionals de diverses matèries.

La Fundació Aspros ha endegat les primeres sessions formatives del programa SIOAS (Servei Integral d’Orientació, Acompanyament i Suport) per a persones amb discapacitat intel·lectual i problemes de salut mental. El programa forma part del servei Activa’t que gestiona la pròpia entitat a través de la implantació d’itineraris personalitzats per a la inserció, l’orientació i l’acompanyament laboral de les persones participants.

El programa, que es desenvolupa a través d’una subvenció del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu, està liderat per una pedagoga, que adaptarà el procés d’inserció laboral a les necessitats de cadascun dels usuaris.

Primera sessió dels ‘Change Makers’

En el marc d’aquestes primeres accions, dos treballadors del Centre Especial de Treball (CET) de Tecnosolucions han estat els encarregats de liderar una xerrada formativa sobre reciclatge i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), uns coneixements que van adquirir a través del projecte ‘Change Makers’, impulsat per la pròpia entitat i reconegut a nivell social per entitats com la Fundación Once, La Fundació la Caixa i la Fundación Aedis.

Els dos treballadors van explicar les seves funcions professionals en el sector del medi ambient, a més de transmetre la importància de les 5R (Reutilitzar, Reduir, Reparar, Recuperar i Reciclar).

El testimoni del José Antonio Espanyol

Pel programa SIOAS també ha passat el José Antonio Espanyol, qui va explicar la seva trajectòria professional, sempre envestida amb molta il·lusió, tot i tenir frustracions i caigudes. Espanyol va començar a treballar de carnisser i, temps més tard, va aconseguir ser responsable de frescos, formador de carnisseria i pescateria i responsable de Recursos Humans d’empreses de gran renom. Ara ja està jubilat, és voluntari de Càritas i ajuda a persones que estan buscant feina a millorar el seu procés, juntament amb l’IMO. De la seva visita, ens quedem amb algunes idees molt rellevants:

La formació continua és important.

S’ha de treballar en equip per crear un clima de confiança i un bon ambient de treball

És molt necessari tenir cada dia una il·lusió i ser sincer

Altres xerrades molt útils i interessants

En el marc d’aquests col·loquis,  els participants del programa SIOAS també van rebre dues Mosses d’Esquadra que van explicar-los la importància de la protecció de dades a les xarxes socials i van sensibilitzar-los sobre el mal ús que de vegades se’n fa.

A més, la Meritxell Prat, tècnica responsable de Prevenció de Riscos Laborals de Fundació Aspros, va participar al programa donant a conèixer alguns dels riscos laborals de diferents perfils professionals i com prevenir-los.