Aspros

Concentració Barcelona 21 de maig

Les entitats del sector de la discapacitat continuem amb les mobilitzacions per denunciar que les administracions de l’Estat i de la Generalitat no atenen les nostres necessitats.
Des de la nostra entitat ens sumem a la manifestació convocada per AEES Dincat a Barcelona el dimarts dia 21 de maig.
En aquesta ocasió, ens concentrarem en un únic punt: davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, al Passeig Taulat. Tots i totes podem canviar el futur si ens fem escoltar!

Com molts de vosaltres ja sabreu les Entitats d’Iniciativa Social, hem patit greus retallades amb la crisi econòmica del 2008.
Fa 10 anys que tenim el mòduls dels nostres serveis congelats.
Aquesta situació insostenible afecta a més de 2.300 persones amb discapacitat dels serveis i més de 1.500 professionals al territori de Lleida (Xifres de les entitats de la Federació ALLEM).
Afecta greument a la qualitat de l’atenció a les persones i a les condicions laborals dels professionals que vetllem per la protecció i benestar d’aquestes.
A aquesta problemàtica se li suma l’increment del Salari Mínin Interprofessional, molt aplaudit des del nostre sector, però, la manca del correcte finançament per part de les administracions posa en risc la viabilitat dels Centres Especials de Treball.
Durant el darrers mesos s’ha intentat obrir vies de diàleg amb el Govern i Gobierno, concretament amb el Conseller de Treball, Afers Socials i Families, Chakir El Homrani, i el director general d’Economia Social, però les postures segueixen sent molt llunyanes.
QUÈ DEMANEM:

  • 75 % de SMI de subvenció per a les persones amb especials dificultats que treballen en un CET
  • Compromisos ferms i per escrit de les millores de finançament dels CET anunciades
  • Increment dels mòduls dels serveis de les entitats

El dia 11 d’abril les entitats associades a l’AEES DINCAT vàrem sortir als carrers de Barcelona. Manifestació sense precedents que va reunir unes 6.000 persones reclamant els nostres Drets i no posar en perill 10.000 llocs de treball que estan en risc a Catalunya de persones amb especial dificultat.
No defallirem en la nostra demanda de Drets per això és important ser el major nombre de persones per tal que la nostra veu es faci sentir.