Trencar l’escletxa de les desigualtats per aconseguir la justícia social. Aquest és el lema del Dia de la Justícia Social, que se celebra avui dijous 20 de febrer. A la declaració de l’Organització Internacional del Treball (OIT) es vol garantir l’eliminació de les barreres que han d’afrontar les persones pel seu gènere, sexe, ètnia, religió o per una discapacitat. Des de la Fundació Aspros, un dels nostres valors és fomentar un model de convivència per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i facilitar la seva integració social.
Algunes de les eines amb les quals intentem aconseguir aquest propòsit són els serveis de teràpia ocupacional, els d’inserció i la formació professional. Garantir un treball digne i inclusiu forma part del nostre ADN i ens ajuda que les empreses prenguin consciència de la seva responsabilitat social. Amb serveis com Parcs i Jardins, Servilogic, Tecnosolucions i FemCatering, ens fixem contribuir a la millora del medi ambient i oferir serveis a les empreses de lleidatanes i oportunitats laborals a les persones amb discapacitat.
La nostra voluntat és treballar en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) El Pacte Mundial de Nacions Unides és una crida a les empreses, organitzacions i ciutadania per alinear les seves estratègies i operacions en quatre grans àmbits: drets humans, normes laborals, medi ambient i lluita contra la corrupció. D’aquests quatre principis, sorgeixen els 17 ODS, objectius de l’agenda 2030.
Des de Fundació Aspros facilitem a les empreses la sinergia amb el desenvolupament sostenible i el treball en responsabilitat social empresarial.
En concret, el número 8, que fa referència a promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom. La intenció és que en un període màxim de deu anys s’aconsegueixi un treball digne pels homes i dones, inclosos els joves i les persones amb discapacitat.
L’objectiu número 10, que reclama garantir la igualtat d’oportunitats i reduir la desigualtat dels resultats, també eliminant les lleis, polítiques i pràctiques discriminatòries i promovent legislació, polítiques i mesures adequades a aquest efecte, també és un altre de les nostres fites. Aquest article planteja promoure la inclusió social, econòmica i política de totes les persones, més enllà de la seva edat, sexe, raça o discapacitat.
En una data com avui, que celebrem el Dia de la Justícia Social, des de la Fundació Aspros apostem pel treball digne i inclusiu i per la igualtat d’oportunitats, com a dos camins imprescindibles per assolir-la.