Aspros

Tecnosolucions recicla més de 316 tones de documents

Tecnosolucions, el servei de gestió, custòdia i destrucció documental de la Fundació Aspros, ha aconseguit reciclar 316 tones de paper des de l’any 2016 provinents de les empreses a les que ofereixen servei. En aquesta àrea, que permet guardar i reutilitzar la documentació confidencial, s’ha aconseguit un rècord absolut al gener i s’han destruït per destinar al reciclatge 15,5 tones de paper.

El responsable de Tecnosolucions, Jaime López, explica que durant els mesos de gener i febrer, les empreses acostumen a generar molta documentació a conseqüència del tancament fiscal dels exercicis. López recorda que “Tecnsolucions “ creix dia a dia gràcies a les recomanacions que fan els clients dels nostres serveis”. En aquest sentit, assegura que malgrat que Aspros és una Fundació, “oferim els nostres productes de custodia, digitalització i destrucció, en un mercat competitiu on ens contracten per la qualitat de la feina que realitza el nostre Centre Especial de Treball”.

Per la seva banda, la responsable de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) de la Fundació Aspros, Lourdes Mora, afegeix que “Tecnsolucions és un servei que facilita a les empreses també el compliment voluntari en Responsabilitat Social. En aquest cas, Aspros gestiona la documentació confidencial perquè les empreses compleixin amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) i alhora té el valor afegit que “la iniciativa dóna feina a persones amb discapacitat intel.lectual amb perfil d’especialització”, precisa Mora.

Aquesta àrea empresarial de la Fundació Aspros, que ja porta donant servei més de deu anys, segons explica Lourdes Mora, permet a les empreses complir dos dels reptes dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). En concret, el número 8, que fa referència a promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball digne per a tothom i el número 10, que reclama garantir la igualtat d’oportunitats i reduir la desigualtat dels resultats, també eli­minant les lleis, polítiques i pràctiques discriminatòries i promovent legislació, polítiques i mesures adequades a aquest efecte.