La Fundació Aspros ha recuperat després de tres anys el servei de manteniment de les zones verdes de la ciutat de Lleida. L’entitat s’ha adjudicat el lot 2-Sector 3 de la licitació, que contempla la Seu Vella, Parc de Santa Cecília, Cementiri Municipal, Parc d’Aubarés i dues rotondes al carrer Enginyer Agustí. La decisió suposa “un impuls econòmic important per la nostra entitat en un moment especialment complicat”, comenta el director executiu de la Fundació Aspros, Enric Herrera. El contracte és per un període obligat de quatre anys i dos més de pròrroga i els treballs ja s’han iniciat.
La licitació aportarà uns ingressos de 395.000 euros anuals per Aspros. Herrera recorda que la pèrdua del contracte, fa tres anys, va forçar a una reestructuració important de plantilla en l’àrea de Parcs i Jardins. En aquesta nova licitació, una de les millores que s’ha plantejat és la incorporació de tres vehicles elèctrics i el requisit de què el 50% de la maquinària que s’utilitzi ha de ser sostenible energèticament.
Creació de llocs de treball
La recuperació del servei implicarà ocupació estable durant aquest període per a 26 persones a l’àrea de Parcs i Jardins. La pèrdua del servei el 2015 va provocar la subrogació del contracte de 16 treballadors.
Una oferta amb un vessant social
Enric Herrera agraeix a la Paeria que en l’adjudicació d’aquest servei “hagi primat els criteris socials per damunt dels merament econòmics”, que finalment han acabat beneficiant la Fundació Aspros. Aspros s’ha adjudicat el segon dels dos lots destinats als CET.
Des de la Fundació Aspros s’adverteix que l’adjudicació del contracte s’ha realitzat sense tenir en compte l’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), una mesura aprovada pel Govern de l’Estat a finals de l’any passat. En la revisió de preus de l’oferta d’Aspros no estava prevista l’aplicació gradual del nou SMI, que a partir d’ara ha de ser de 900 euros mensuals i que han d’abonar els Centres Especials de Treball, amb una subvenció només del 50% d’aquest import. L’increment de l’altre 50% l’han d’assumir les entitats del tercer sector, que arrosseguen 20 anys de retallades per part de les administracions.