Els dies 5 i 6 d’octubre, la Fundació Aspros ha celebrat dues classes magistrals conduïdes per dos filòsofs de renom, els quals han posat sobre la taula temàtiques amb gran impacte sobre el sector de l’atenció a les persones. Amb ponències com aquestes, l’entitat busca crear espais de trobada entre professionals, famílies i persones del tercer sector per tal de compartir coneixement i experiències i assegurar, d’aquesta forma, serveis de qualitat i adaptats a les necessitats actuals de les persones.
“Entre el paternalisme i el liberal-abandonament”
El dimecres 4 d’octubre, l’entitat va dur a terme la tercera trobada dins del cicle de xerrades “Espais en família”, organitzat en col·laboració amb Dincat i el departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. En aquest cas, el filòsof Joan Canimas va abordar el canvi del model paternalista en l’atenció de les persones amb discapacitat intel·lectual que, en els darrers anys, ha evolucionat cap a un model més liberal, amb un ventall d’oportunitats en tots els àmbits de la seva vida. Una qüestió que planteja grans debats ètics entre els professionals i famílies del sector.
La mirada posada en els valors de les organitzacions
Pel que fa al dijous 5 d’octubre, la Fundació Aspros va reunir una seixantena de professionals i famílies del sector, així com alguns empresaris, en la ponència conduïda pel Francesc Torralba. En aquesta ocasió, el filòsof i teòleg va posar el focus en la importància que les entitats i organitzacions comptin amb uns valors ferms i veraços, que han d’estar alineats amb totes les persones que formen part de l’organització i que es traduiran en una atenció de qualitat a les persones. La ponència també va comptar amb la participació del Delfí Robinat, president del Consell Social de la Universitat de Lleida i patró de la Fundació Aspros; de l’Enric Herrera, director executiu de l’entitat; i de la Vanesa Repes, Josep Maria Portillo i Cristina Estruga, de l’equip de validadors de la Fundació Aspros.