Aspros

“Aspros Concilia”, un projecte de lleure inclusiu liderat per persones amb discapacitat intel·lectual

Estrenem el projecte “Aspros Concilia”, una iniciativa innovadora que busca donar visibilitat i empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual, així com facilitar la conciliació familiar de les persones professionals de l’entitat.

Concretament, hem ofert a la nostra plantilla un servei d’oci perquè els fills i filles de l’equip de professionals puguin gaudir d’activitats d’educació en el lleure els dies de lliure disposició de les escoles de Lleida. El punt diferencial de la proposta és que les activitats es realitzen al centre ocupacional Ciutat Campus, ubicat a la ciutat de Lleida, amb la participació proactiva de les persones amb discapacitat intel·lectual del centre, les quals s’han encarregat de preparar les activitats, així com de dinamitzar-les en col·laboració amb els monitors i monitores.

La vintena d’infants que han participat al projecte els dies 10 i 13 de maig han fet una “Expedició a la Lluna” amb activitats sensorials, un escape room, una sessió de ioga o activitats musicals que han compartit amb les persones ateses de la Fundació.

A través d’aquesta iniciativa, donem compliment a l’ODS 10 (reducció de les desigualtats). Un projecte transformador com aquest ajuda a fomentar entre els infants el respecte cap a la diversitat, lluitar contra els estereotips i prejudicis cap a les persones amb discapacitat intel·lectual, oferir la possibilitat que descobreixin realitats diferents a la seva i erradicar futures actituds discriminatòries.