Al llarg de tot l’any tindran lloc diverses activitats entre les quals s’hi inclou la creació d’una litografia de l’artista internacional Sònia Alins, trobades amb les famílies, amb els treballadors, amb les institucions i una Caminada Popular, entre altres
La Fundació Aspros, entitat lleidatana degana en l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, ha presentat avui en roda de premsa els actes de commemoració del seu 60è aniversari. La celebració està pensada com una oportunitat perquè l’entitat pugui donar a conèixer els seus valors. Tant de la institució com del model d’atenció que presta en els diferents àmbits, sempre adaptat a la necessitat de cada persona.
Aquests valors es transmetran en accions continuades al llarg de l’any. D’aquesta manera, al març tindrà un lloc un acte amb els treballadors, al juny amb les famílies i al novembre es preveu la celebració d’un concert a l’Auditori Enric Granados dedicat al reconegut guitarrista i compositor Emili Pujol, mecenes de la fundació. Aquest 2022 també es commemora un altre aniversari, els 25 anys del centre La Coma, ubicat a Sidamon al voltant del qual també hi haurà una commemoració al llarg de l’any. Al setembre tindrà lloc una nova edició de la Cursa “Nosaltres també podem”, amb diferents recorreguts i modalitats.
Paral·lelament, i per deixar constància de l’ocasió, l’artista lleidatana internacional Sònia Alins crearà una litografia numerada i exclusiva. L’obra d’Alins destaca pel rol del dibuix, que va més enllà de les dues dimensions, i pel protagonisme de la dona, que la connecta amb la iconografia femenina de l’època romàntica.
Crear llocs de treball i normalitzar vides
Impulsar la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, principalment discapacitat intel·lectual i malaltia mental és la missió principal de l’entitat, que enguany commemora el seu 60è aniversari. Amb aquest objectiu la Fundació Aspros, entitat sense afany de lucre, treballa des de l’any 1962, juntament amb les famílies, les administracions i entitats públiques, per a la normalització d’aquest col·lectiu.
La Fundació Aspros atén a persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment, són més de 500 les famílies ateses en àrees d’acolliment residencial, servei de teràpia ocupacional, servei ocupacional d’inserció i formació professional.