Aspros

Més de 500 persones participen a la 6a edició de la cursa ‘Nosaltres també podem!’, organitzada per la Fundació Aspros

El Parc de l’Aigua de la ciutat de Lleida ha estat l’escenari durant tot el matí de la popular prova esportiva, que no se celebrava des de l’any 2019 per la pandèmia

La Fundació Aspros ha organitzat amb gran èxit la sisena edició de la cursa solidària ‘Nosaltres també podem!, que ha convocat més de 500 persones i ha tingut lloc aquest matí al Parc de l’Aigua de Lleida. Els guanyadors i guanyadores en les modalitats de curses de 10 i 5 km han estat Bernat Barnés i Eva Ledesma i Juanma Fernández i Anna Onieva.

La sortida per la cursa dels 10 quilòmetres s’ha efectuat a les 9.50 h, cinc minuts més tard s’ha donat el tret de sortida per la cursa de 5 quilòmetres i a les 10.00 h d’aquest matí de diumenge s’ha donat el tret de sortida a la caminada. A les 11.10 h s’han donat per finalitzades totes les curses i la caminada, i cinc minuts després a les 11.15 h s’han efectuat totes les curses infantils per edats. Hi ha hagut trofeus per als tres primers de la classificació general i per als tres primers de cada categoria. 

En la Cursa de 10 km, en l’apartat masculí s’ha proclamat campió Bernat Barnés amb un temps total de 33.57 minuts, seguit de Ivan Menchón amb un temps de 34.04 minuts i en el tercer lloc Víctor Zubioca amb un temps total de 36.01 minuts. En l’apartat femení Eva Ledesma s’ha proclamat campiona amb un temps total de 38.36 minuts, seguida d’Alba Bellostas amb 40.14 minuts i de Gemma Fontané en tercer lloc amb un temps de 44.23 minuts.

En la Cursa de 5 km, en l’apartat masculí s’ha proclamat campió Juanma Fernández amb un temps total de 17.23 minuts seguit de Manel Jounou amb un temps de 17.56 minuts i en el tercer lloc Josep Ramon Sanahuja amb un temps total de 18.01 minuts. En l’apartat femení Anna Onieva s’ha proclamat campiona amb un temps total de 20.10 minuts seguida d’Alba Juanes amb 20.32 i de Carla Ferrara en tercer lloc amb un temps de 20.34 minuts.

Enguany, la prova comptava amb la col·laboració especial de l’Horta de Lleida i el patrocini principal de SiC24. La iniciativa ‘Nosaltres també podem!’ va més enllà del nom de la cursa i té un gran significat. Amb aquest projecte, la Fundació Aspros vol demostrar i visibilitzar, un cop més, la capacitat, aptituds i habilitats de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental, que són capaces d’organitzar una cursa, competir i guanyar-la. Els beneficis recaptats es destinaran a la promoció de l’activitat física i esportiva d’aquest col·lectiu i, a més, es becaran a persones per tal de facilitar el seu accés a l’esport.

Activitats paral·leles

La Fundació Aspros, juntament amb els col·laboradors i patrocinadors, ha organitzat diferents activitats paral·leles durant el dia d’avui, més enllà de la cursa, per tal d’amenitzar la jornada: un servei de guarderia i sessions de jocs tradicionals de ‘Patis Actius’, així com una botifarrada popular per a tots els participants, una sessió de zumba i escalfament previ a la cursa. També hi hagut una barra lliure de kombutxa, gentilesa del patrocinador Flax&Kale.