Residència Especialitzada La Coma a Sidamon

navega per les residències


La Coma

Primer Centre especialitzat en tractament psicoterapèutic tant a Catalunya com a la resta de l’estat.

Sidamon (Pla d'Urgell)

Centre amb disseny arquitectònic tipus xalet d’espais exteriors enjardinats i camp d’esports. Tot formant part del poble de Sidamon que li permet, a la vegada, gaudir d’equipaments municipals que potencien la seva integració dins la comunitat.

El projecte neix del desvetllament i la inquietud d’Aspros i d’un grup de professionals de l’entitat amb la convicció de que calia un centre per atendre a persones adultes amb discapacitat intel·lectual, amb suports intermitents o limitats amb greus trastorns de conducta i/o malaltia mental.

Un cop estabilitzat el trastorn que motivà el seu ingrés, s’intenta retornar l’usuari al seu lloc d’origen o es deriva a un altre servei més adequat a les seves necessitats, més integrador i que li permeti continuar desenvolupant altres aspectes d’acord amb la seva personalitat i capacitat.

Durant aquests anys, hem pogut observar com s’han anat aconseguint, en gran mesura, els objectius que ens vam plantejar. Molts dels usuaris que han passat pel centre, actualment viuen en Llars-Residències, Centres Ocupacionals o Centres Especials de Treball i poden integrar-se dins de la comunitat.

  • Característiques:

    • Suport limitat
    • Suport extens
    • Dificultats motrius
    • Espai lúdic