Aspros

Mobilització 11-A BCN: Amb La Feina No S’hi Juga!

Les entitats del sector de la discapacitat continuem amb les mobilitzacionsper denunciar que les administracions de l’estat i de la Generalitat no atenen les nostres necessitats.

Des de la nostra entitat ens sumem a la manifestació convocada per AEES Dincat a Barcelona el dijous dia 11 d’abril, a les 11 hores, per exigir millores en el finançament dels serveis d’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual i amb especials dificultats i dels Centres Especials de Treball. Tots i totes podem canviar el futur si ens fem escoltar! Et convidem a participar-hi!

És molt necessari mobilitzar-se perquè les administracions no responen les demandes del nostre sector, ofegat des de fa anys. D’una banda, un avenç social indiscutible com és la pujada del Salari Mínim Interprofessional no ha anat acompanyada per part del govern espanyol de les mesures polítiques de suport per les persones amb discapacitat i amb especials dificultats que treballen als CETs. Això posa en risc la viabilitat de les entitats del nostre sector. De manera immediata, entre 2019 i 2020, podrien desaparèixer 1.580 llocs de treball de CETs, i en els propers anys 10.000 llocs de treball de CETs estarien en perill.

D’altra banda, la Generalitat encara no ha atès la reclamació d’actualització de les tarifes amb què finança els nostres serveis, congelades des del 2009. Això ens aboca a una situació molt crítica que pot començar a afectar la qualitat en l’atenció a les persones.

La manifestació de Barcelona començarà a les 11 hores a la Delegació del Govern espanyol a Catalunya (C. Mallorca, 278) i farà un recorregut que passarà cap a les 11.45 hores pel Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat (Rambla de Catalunya, 19-21), i acabarà cap a les 13.00 hores davant del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat (C. Sepúlveda, 148).

Qui vulgui participar a la manifestació s’hi pot apuntar en informacio@aspros.cat, que s’haurà de informar com a molt tard el dia 8 d’abril.